Calitatea ingredientelor este principiul pe care ne bazăm de fiecare dată când venim cu noutăți pe site. Propunerea zilei? Pizza făcută cu Burrata de la Zanetti, o specialitate de brânză Puglieză. Adună-ți familia și prietenii, în seara asta e festin!
Burrata este un sortiment de brânză apărut destul de recent care, într-un „înveliș” de mozzarella, cuprinde smântână, bucațele mici de mozzarella și puțină lămâie. Gustul său este unul bogat, untos și lăptos. Este ideală alături de salate, prosciutto crudo, roșii proaspete cu ulei de măsline sau paste.
Pentru pregătirea aluatului, puneți făina într-un castron mare și formați o gaură în mijloc. Într-un alt vas, turnați un pahar de apă la temperatura camerei, drojdia uscată și zahărul. Amestecați bine și puneți rezultatul în mijlocul făinii. Într-un pahar cu apă călduță, dizolvați 20 de grame de sare și adăugați uleiul și puneți-le în făină.
Frământați până când obțineți un amestec moale și gros. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați-l să stea până când aluatul se dublează în volum.
După ce aluatul a crescut, faceți formele de pizza.
Tăiați burrata și roșiile cherry și adăugați-le deasupra blatului, alături de măsline și rozmarin.
Puneți la cuptor pizza aproximativ o oră.
Bucurați-vă de pizza împreună cu cei dragi!