Platouașele clasice românești sunt des întâlnite pe mesele noastre. Ieși din acest tipar cu acest platou special cu ingrediente italienești. Urmărește rețeta și descoperă noile gusturi pe care ți le punem la dispoziție. Nu uita să împărtășești cu noi părerea ta!
Brânza folosită în aceată rețetă este Mascarpone de la Casa Azzurra. Mascarpone este o brânză originară din nordul Italiei, mai precis din regiunea Lombardia. Numele său vine de la cuvântul „mascherpa”, care, în dialectul lombard, înseamnă „smântână”. Practic, ea este realizată din smântână coagulată obținută din lapte de vacă.
Lasă mozzarella di bufala să stea la temperatura camerei timp de 1 oră înainte de servire.
Pentru a pregăti legumele: taie dovleceii felii și vinetele pe lungime. Curăță ardeiul iute roșu și scoate-i semințele, apoi taie-l în patru. Prăjește legumele separat într-o tigaie fierbinte cu ulei de măsline. Oprește focul când s-au rumenit și caramelizat. Presară peste legume un vârf de lingură de sare de mare și lasă la răcit.
Pentru a pregăti rulourile: taie fin frunzele de busuioc. Amestecă mascarpone-ul cu busuiocul, apoi asezonează cu sare și piper. Așază o lingură din amestecul cu mascarpone pe felii de bresaola, învârte-le.
Plating: așază legumele pe o farfurie, adaugă mozzarella di bufala, șunca Parma, bresaola și rulourile. Bucură-te de o masă cu adevărat specială!