Zilele de toamnă merită încălzite cu ceva dulce și bun. Dar ce-ai zice dacă ți-am prezenta un desert super gustos, dar mai ales frumos? Clasicul chec cu care ești obișnuit este minunat, dar Checul Leopard este un pas în evoluția deserturilor.
Desertul nostru are în compoziție trei sortimete din cel mai apreciat unt: unt nesărat, unt sărat și unt puțin sărat de la Paysan Breton.
Descoperă-le versatilitatea și calitatea în rețeta de astăzi.
În primul rând, pregătim caramelul. Pune zahărul și apa într-o cratiță, la foc mare. Așteaptă ca zahărul să se caramelizeze și ia tigaia de pe foc. Adaugă 30 g de Unt puțin sărat de la Paysan Breton și amestecă bine. Gătește amestecul la foc mic. Adăugă 4 linguri de cremă de brânză. Amestecă din nou până când crema este omogenă.
Pune făina, drojdia, zahărul, gălbenușurile de ou, laptele și Untul nesărat de la Paysan Breton într-un bol. Frământă până când aluatul formează o minge consistentă. Înjumătățește aluatul, așază o jumătate pe o tavă, taie cealaltă jumătate în două. Amestecă 1 lingură de pudră de cacao într-una din sferturile de aluat, iar restul de 3 lingurițe în cealaltă. Frământă separat, pentru a obține două aluaturi de culori diferite, unul maro deschis și celălalt maro închis. Pune cele două bile de aluat pe aceeași tavă cu aluatul necolorat și lasă să se odihnească timp de 2 ore la temperatura camerei.
După 2 ore, împarte fiecare bilă în 7 (nu trebuie să fie egale). Rulează aluatul maro deschis în rulouri cu dimensiunea de 13-14 cm. Rulează aluatul brun închis în forme ovale de 15 cm lungime și câțiva centimetri înălțime. Împachetează rulourile de culoare maro deschis în aluatul brun închis. Apoi înfășoară bastonașele colorate în aluat necolorat. Modelează toate rulourile astfel încât să aibă lungimea de 40-42 cm și taie-le în jumătate. Ar trebui să ai 14 bastonașe de douăzeci de centimetri. Tapetează o tavă dreptunghiulară de 20 cm lungime cu hârtie de copt și așază toate rulourile unele peste altele, cum se pun dovleceii în piață. Acoperă cu un prosop de bucătărie și lasă să se odihnească o oră la temperatura camerei. După o oră, aluatul ar trebui să crească. Pune în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace între 45 și 50 de minute.
Scoate din tavă și lasă să se răcească la temperatura camerei. Acoperă checul cu glazura delicioasă de caramel făcută la pasul 1. Pentru un plus de savoare adaugă fulgi de migdale sau miez de nucă. Bucură-te de un desert frumos și super gustos!