Loading...

Polenta cremoasă, sos de Parmigiano Reggiano și creveți cu sos Aglio, Oglio e Peperoncino (AOP) by Chef Bogdan Alexandrescu

( 0 din 5 )
Loading...
  • 1Portii
  • 20 mTimp preparare
  • 10 mTimp gatire
  • 30 mTimp total
Printeaza Reteta

Efectul wow al acestei rețete făcute de Chef Dexter? Fuziunea dintre mâncarea de suflet a românilor și clasicul italian, evidențiind atât accesibilitatea, cât și versatilitatea ingredientului nostru principal: Parmigiano Reggiano.

Acest tip de brânză nu este doar un topping de pizza sau de paste, ci merită explorat în foarte multe moduri: ca main food, ca un condiment, sau ca ingredient.

În rețeta de astăzi, Chef Dexter folosește Parmigiano Reggiano în toate elementele farfuriei și îți arată cum îl poți folosi ca pe un ingredient de bază în foarte multe rețete absolut apetisante.

Ingrediente

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Punem laptele cu puțină apă la fiert într-o crăticioară, apoi când dă în clocot adăugăm mălaiul în ploaie, reducem focul și amestecăm cu ajutorul unui tel, până obținem o polenta cremoasă și lejeră. Adăugăm în compoziție câteva linguri de Parmigiano ras și 2 linguri de smântână, amestecăm și punem deoparte.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline, adăugăm usturoiul feliat și ardeiul iute, iar când usturoiul devine sticlos, adăugăm creveții curățați, întregi. Când creveții au devenit roșii, stingem focul și presărăm cu pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper.

  • Pasul 3

    Pentru sosul de Parmigiano, topim un cubuleț de unt într-o crăticioară, apoi adăugăm restul de smântână lichidă cu puțin piper proaspăt măcinat, apoi dăm în clocot. Reducem focul și adăugăm Parmigiano ras din belșug, amestecând constant până la omogenizare. Închidem focul și adăugăm în sos puțin oregano proaspăt sau uscat.

  • Pasul 4

    Plating: Într-o farfurie adâncă, așezăm câteva linguri de polenta cremoasă, plus sosul de Parmigiano. Deasupra așezăm creveții împreună cu puțin sos AOP din tigaie și decorăm cu frunzulițe proaspete de oregano și pătrunjel. Pentru extra-cheesyness putem rade deasupra câteva scaglie de Parmigiano. Enjoy!

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x