Zanetti
Una dintre primele companii din Italia care a inceput sa exporte branzeturi dupa al doilea razboi mondial. Este orientat catre productia, maturarea si comercializarea branzeturilor traditionale italienesti cu denumire de origine protejata.
Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano Zanetti este o branza cu denumire de origine protejata, fiind una dintre cele mai vechi si apreciate din Italia.
Este obtinuta din lapte de vaca crud, nepasteurizat, produsa conform retetelor traditionale din nordul Italiei, in zonele Parma, Modena, Mantova, Bologna si Reggio Emilia, in regiuni de productie strict controlate.
Se matureaza timp de 22 – 24 de luni, avand o crusta dura, stralucitoare, de culoare maro-auriu; interiorul este galben pai, cu o textura densa si granulata, iar aroma sa este una puternica, usor sarata.
Este o branza foarte usor digerabila, cu un continut de grasime in substanta uscata de min. 32%. Extrem de bogata din punct de vedere nutritional, are o mare concentratie de proteine (320g / kg), vitamine si saruri minerale, printre care calciu si fosfor.
Gustul sau este inconfundabil, fiind potrivita tuturor felurilor de mancare, de la aperitiv pana la desert. Poate fi consumata simpla, taiata cuburi sau in felii si poate fi servita alaturi de salate, fructe si vin rosu. De asemenea, poate fi folosita ca ingredient pentru diferite preparate culinare sau rasa deasupra preparatelor calde precum supe, paste, pizza, risotto si fripturi.
Sortimentatie:
- PARMIGIANO REGGIANO PDO 200g (bucata);
- PARMIGIANO REGGIANO FULGI 100g – fulgi usor de folosit, pastrand totodata calitatile bucatii intregi.
-
Parmigiano Reggiano PDO 200g
-
Parmigiano Reggiano Fulgi 100g
Grana Padano
O branza cu denumire de origine protejata, Grana Padano este una dintre cele mai vechi si mai apreciate tipuri de branza din Italia, originile sale datand in secolul al XII-lea.
Este obtinuta din lapte de vaca partial degresat (se folosesc 15.5L de lapte pentru a obtine 1Kg de Grana Padano).
Se produce in mod tradiţional in nordul Italiei, in 27 de regiuni de productie strict controlate, printre care: Piemont, Veneto, Pavia, Milano, Lodi, Bergamo, Piacenza, Brescia, Cremona, Mantova, Verona, Padavo, Treviso.
Se matureaza pentru o perioada de 15- 16 luni, avand o textura granulata si o aroma usor sarata. Este foarte usor digerabila, avand un continut de grasime in substanta uscata de min.32%.
Este foarte bogata din punct de vedere nutritional, avand o concentratie mare de proteine (330g per Kg), vitamine si saruri minerale, printre care calciu, fosfor si fier.
Sortimentatie:
- Grana Padano, 200g (bucata)
- Poate fi consumata simpla, taiata in cuburi sau in felii, servindu-se alaturi de salate, fructe si vin rosu, sau impreuna cu dulceata sau miere;
- De asemenea, poate fi rasa deasupra unor preparate calde cu specific italian, precum lasagna, risotto, paste.
- Grana Padano ras 100g SAU 50g
- Este ideala pentru a fi folosita la preparate calde cu specific italian.
-
Grana Padano 200g
-
Grana Padano ras 50g/100g
Branzeturi rase
Sunt obtinute dintr-un amestec de branzeturi dure, din lapte de vaca, ce au un continut de grasime in substanta uscata de min.32%.
Sortimentatie:
- Branza rasa GRANELLO 100g;
- Branza rasa, deshidratata, speciala pentru paste 40g / 80g.
-
Branza rasa GRANELLO 100g
-
Branza rasa pentru paste 40g/80g
Pecorino Romano
Este o branza cu denumire de origine protejata, obtinuta din lapte de oaie, produsa in provinciile Sardinia, Lazio si Grosseto (in Toscana).
Se matureaza timp de 5 – 8 luni, perioada de maturare mai lunga dictand o aroma mai puternica, mai intepatoare.
Este o branza usor digerabila si in acelasi timp echilibrata din punct de vedere nutritional, asigurand un aport echilibrat de proteine, vitamine si minerale, in special calciu si fosfor. Continutul de grasime in substanta uscata este de min. 36%.
Este ideala in alimentatia cu specific mediteranean si se recomanda a fi servita cu paste, supe si risotto.
Ambalaj: bucata 250g
-
Pecorino Romano 250g
Taleggio
Este o branza cu denumire de origine protejata, obtinuta din lapte de vaca.
Cunoscuta sub denumirea de “stracchino”, a fost cautata si apreciata inca din perioada medievala. Este produsa doar in provinciile din nordul Italiei: Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Milano, Pavia, Treviso.
Se matureaza timp de 35 zile, la temperatura controlata, pe scanduri de lemn, in pivnite sau in depozite foarte reci, respectand reteta traditionala dar folosind tehnologie moderna in procesul de productie.
Are o consistenta compacta, mai moale la interior, sub crusta si o aroma inconfundabila, cu o usoara urma de aciditate si gust de trufe.
Continutul de grasime in substanta uscata este de min.48%.
Se recomanda a fi servita la temperatura camerei la sfarsitul mesei, intotdeauna insotita de vin rosu.
Ambalaj: bucata 200g
-
Taleggio 200g
Branza Scamorza
Scamorza este o branza fermentata din cas, originara din sudul Italiei.
Aceasta specialitate asemanatoare cu mozzarella este produsa din lapte de vaca si poate fi simpla sau afumata.
Poate fi consumata si ca atare, dar este folosita mai ales la gatit, avand un gust foarte pregnant si un punct de topire ideal pentru copt.
Ambalaj: bucata 300g
-
Scamorza 300g
Provolone Dolce
Provolone este o branza semi-tare, maturata, obtinuta din lapte de vaca. Exista 2 tipuri de Provolone carora le-a fost acordat DOP – Provolone del Monaco si Provolone Valpadana.
Zanetti produce Provolone Valpadana DOP, avand o fabrica in Cremona dedicata in totalitate productiei si maturarii acestui tip de branza.
- Provolone se gaseste sub 2 forme:
- Provolone Dolce – maturat timp de 2-3 luni, de culoare alba spre galben pal si cu un gust usor dulce.
- Provolone Piccante – maturata peste 4 luni, cu un gust mai pronuntat, usor picant.
Ambalaj: bucata 250g
-
Provolone Dolce 250g
Caciotta
Caciotta este o specialitate de branza italiana tipica fermelor. Se obtine dintr-un mix de tipuri de lapte. Are o textura semi-moale si un interior cremos, cu gust dulceag, asemanator laptelui.
Poate fi consumata ca atare, in salate, dar si ca ingredient pentru diferite preparate calde.
Ambalaj: bucata, ~800g
-
Caciotta 800g
Branza de capra Dolcino
Branza de capra devine din ce in ce mai apreciata datorita calitatilor sale nutritive. Ea are un gust usor dulceag, iar cu cat se maturizeaza o perioada mai lunga, cu atat gustul devine mai picant.
Branza de capra are mai putina lactoza si, prin urmare, este si mai usor de digerat.
Ambalaj: bucata 250g
-
Branza de capra Dolcino 250g
Retete
Spaghete cu branza si piper
Doar trei ingrediente si una dintre cele mai iubite retete ale Romei, Cacio e Pepe dupa numele ei original, care cu siguranta de va surprinde.
Crutoane picante
Savuroase si usor de gatit, crutoanele picante sunt aperitivul ideal pentru o seara de petrecere.
Gnocchi cu dovleac si Grana Padano ras
Bucura-te de savoarea celei mai simple, dar in acelasi timp sofisticate bucatarii din lume: bucataria italiana.
Biscuiti Grana
“Biscuiti Grana”, o reteta care transforma biscutii intr-o poezie italiana, buna de servit la micul dejun.
Dovlecei cu Taleggio
O cina usor de preparat pentru care ai nevoie doar de cateva ingrediente.
Gnocchi verzi cu Provolone
Un pranz usor, plin de vitamine!