Chicineta: Gnocchi cu sos de brânzeturi, la cuptor
Chicineta: Gnocchi cu sos de brânzeturi, la cuptor
Chicineta ne impartaseste pe blogul ei ingredientul secret al unui sos de branzeturi de succes. Aici regasiti o reteta recomandata de ea la care a folosit mascarpone Granarolo.
Gnocchi gratinați, cu brânzeturi
30 de minute / 2 porții
INGREDIENTE
250g de mascarpone Granarolo
50ml de lapte
3 linguri de parmezan ras
600g de gnocchi
1 lingură de pesmet
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune o oală cu apă la fiert.
Toarnă laptele într-o cratiță încăpătoare și amestecă-l cu brânza mascarpone, folosind un tel. Pune cratița la foc mediu. Când începe să fiarbă, ia amestecul de pe foc și încorporează 2 linguri de parmezan, până obții un sos omogen. Presară piper proaspăt râșnit, gustă și mai adaugă sare dacă are nevoie.
Sărează apa pentru gnocchi și gătește-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Scurge gnocchi și amestecă-i ușor cu sosul. Transferă totul într-un vas pentru cuptor, astfel încât gnocchi să fie în strat uniform. Amestecă restul parmezanului cu pesmetul și presară-le deasupra.
Dă vasul la cuptor 15 minute, până când toppingul este rumen.
Scoate gnocchi din cuptor, lasă-i să se răcească 5 minute, apoi servește-i.
Intreaga poveste despre cum a descoperit ingredinetul secret pentru a obtine un sos de branzeturi excelent o gasiti pe chicineta.ro.
Pofta buna!
Sursa: chicineta.ro