Cum asociem corect branza cu vinul spumant
Cum asociem corect branza cu vinul spumant
Inainte de toate, sa vorbim putin despre vinul spumant. In primul rand, care este diferenta dintre sampanie si vin spumant. Sampania sau, mai corect, Champagne este un sortiment de vin spumant, cu denumire de origine controlata, produs in mod traditional in nord-estul Frantei, in regiunea… Champagne. Vinul spumant poate avea de asemenea diferite denumiri care atesta provenienta dintr-o regiune aparte – spre exemplu Prosecco, Lambrusco, etc.
Pe de alta parte, ocaziile de consum ale vinului spumant sunt considerate, in mod eronat, doar evenimentele speciale, aniversarile, ajunul anului nou, etc. Ceea ca multi nu stiu este ca vinul spumant poate fi consumat in orice ocazie si la orice masa, atunci cand il asociezi corect diferitelor tipuri de mancare.
In ceea ce priveste branza, indiferent de vinul spumant ales, cele mai potrivite sortimente sunt cele cremoase. Printre ele, amintim branza Brie sau branza de capra. Textura fina a branzeturilor cremoase si bulele din paharul de vin spumant isi pun reciproc in valoare aromele, astfel incat rezultatul va fi mereu peste nivelul asteptarilor.