Un desert traditional din Italia care se serveste de Paste!
Aluatul: intr-un bol se amesteca faina cu untul (taiat bucati), zaharul, oul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie, pana se obtine un aluat. Daca e nevoie, adaugati si putina apa rece.
Aluatul obtinut se strange intr-o bila mai mare, se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, scoateti aluatul din frigider. Cu ajutorul unui facalet, intindeti aluatul pana obtineti o grosime de 3 mm.
Cu ajutorul unei forme de metal, decupati aluatul. Puteti folosi mai multe forme.
Pregatiti o tava cu hartie de copt. In aceasta tava puneti formele obtinute. Bagati biscuitii la cuptor la 180°, timp de 13 minute.
Glazura: intr-un bol mai mic adaugati zaharul pudra, albusul, sucul de lamaie pe care le amestecati cu ajutorul unui mixer pana obtineti o spuma.
Impartiti glazura in cati coloranti alimentari aveti. Incorporati colorantii alimentari in glazura obtinuta.
Acoperiti glazura cu o folie alimentara, sa nu se usuce.
Decorarea biscuitilor: Puneti glazura intr-un sac de patiserie cu duza mica si rotunda si trasati conturul biscuitilor.
Crema de mascarpone: intr-un bol se bate galbenusul impreuna cu 15 g de zahar pana se obtine o spuma.
Zaharul pudra ramas se amesteca cu mascarpone, pana se obtine o spuma.
Amestecati cele doua compozitii obtinute impreuna cu miezul de la un baton de vanilie.
Peste acest amestec adaugati si smantana pana obtineti o crema omogena. Crema de mascarpone se imparte in mai multe boluri mici si se serveste impreuna cu biscuitii obtinuti.
Pofta buna!