Un dish de vara, sanatos si usor de preparat, care aduce impreuna explozii gustative, vizuale si emotii ale unei veri de bun gust.
Taiati vanata in felii subtiri, pe care le puneti pe gratarul incins in prealabil.
Luati patru forme de tarta sau briose. Tapetati-le pe interior cu feliile de vanata coapte pe gratar.
Amestecati ricotta pana obtineti o pasta, pe care o condimentati cu sare si piper.
Bateti cele 2 oua cu galbenusul, apoi adaugati faina. Adaugati aceasta compozitie peste crema de ricotta.
Presarati parmezanul ras.
Turnati compozitia in cele patru forme „captusite” cu feliile de vinete.
Bagati tartele la cuptorul incins in prealabil la temperatura de 175° C si lasati-le timp de 25 – 30 de minute.
Asezati tartele pe o farfurie si decorati cu busuiocul, arpagicul, dovlecelul, ardeiul gras si morcovii taiati julien.
Pofta buna!