Loading...

Gnocchi cu dovleac si Grana Padano ras

( 0 din 5 )
Loading...
  • gnoc1280x1024
  • GP601A (3)
  • 4Portii
  • 30 mTimp preparare
  • 30 mTimp gatire
  • 60 mTimp total
Printeaza Reteta

Bucura-te de savoarea celei mai simple, dar in acelasi timp sofisticate bucatarii din lume: bucataria italiana.

Aveti nevoie de:

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Taiati cartofii curatati si dovleacul in bucati si puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 20-25 de minute, sau pana cand sunt bine gatiti, apoi uscati bucatile pe un servetel de hartie

  • Pasul 2

    Pasati cartofii si dovleacul, pana obtineti un piure, apoi mutati totul intr-un vas mai mare.

  • Pasul 3

    Faceti o gaura in centru si adaugati galbenusul de ou, sare, scortisoara, ¾ din Grana Padano ras si faina, dupa care amestecati cu mainile.

  • Pasul 4

    Taiati pasta obtinuta in bucati mai mici si modelati-o in forme cilindrice. Taiati fiecare cilindru in galuste de aproximativ 2,5 centimetri. Fierbeti galustele in apa clocotita cu sare.

  • Pasul 5

    Cand galustele se ridica la suprafata, scoateti-le intr-o strecuratoare, dupa care treceti-le prin apa rece.

  • Pasul 6

    Asezonati galustele cu ulei de masline si pastrati-le la cald.

  • Pasul 7

    Intre timp, prajiti salvia intr-o tigaie cu ulei incins.

  • Pasul 8

    Separat, topiti untul cu ceapa rosie. Adaugati untul topit si ceapa rosie peste gnocchi, presarati restul de Grana Padano ras si decorati fiecare farfurie cu o frunza crocanta de salvie.

  • Pasul 9

    Pofta buna!

Una dintre primele companii din Italia care a inceput sa exporte branzeturi dupa al doilea razboi mondial. Este orientat catre productia, maturarea si comercializarea branzeturilor traditionale italienesti cu denumire de origine protejata.

Mai mult

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x