Bucura-te de savoarea celei mai simple, dar in acelasi timp sofisticate bucatarii din lume: bucataria italiana.
Taiati cartofii curatati si dovleacul in bucati si puneti-le la fiert in apa clocotita timp de 20-25 de minute, sau pana cand sunt bine gatiti, apoi uscati bucatile pe un servetel de hartie
Pasati cartofii si dovleacul, pana obtineti un piure, apoi mutati totul intr-un vas mai mare.
Faceti o gaura in centru si adaugati galbenusul de ou, sare, scortisoara, ¾ din Grana Padano ras si faina, dupa care amestecati cu mainile.
Taiati pasta obtinuta in bucati mai mici si modelati-o in forme cilindrice. Taiati fiecare cilindru in galuste de aproximativ 2,5 centimetri. Fierbeti galustele in apa clocotita cu sare.
Cand galustele se ridica la suprafata, scoateti-le intr-o strecuratoare, dupa care treceti-le prin apa rece.
Asezonati galustele cu ulei de masline si pastrati-le la cald.
Intre timp, prajiti salvia intr-o tigaie cu ulei incins.
Separat, topiti untul cu ceapa rosie. Adaugati untul topit si ceapa rosie peste gnocchi, presarati restul de Grana Padano ras si decorati fiecare farfurie cu o frunza crocanta de salvie.
Pofta buna!