Branzeturi si fructe – o combinatie racoritor de gustoasa
Branzeturile, vinul si fructele reprezinta unul din cele mai bune trio-uri culinare. Posibilitatile sunt nenumarate, iar fiecare combinatie iti trezeste noi senzatii. Gusturile variate, de la acrisor pana la dulce sau chiar usor amarui te vor face sa iti doresti noi si noi variante, cu fiecare imbucatura.
Daca in articolul precedent v-am prezentat cele mai bune asocieri dintre vin si branza, este timpul sa punem si fructele in valoare, pentru a crea cele mai delicioase platouri. Si desi primul fruct la care te gandesti atunci cand spui „branza si fructe” este strugurele, exista o multime de alte combinatii pline de gust, pe care nu le-ai fi vazut, poate, alaturate in farfurie.
Iata, deci, cateva idei de alaturare de branza si fructe pe care este musai sa le incercati:
Branza cremoasa (precum Mascarpone) sau branzeturile tartinabile merg foarte bine cu mere, pere, mango sau pepene galben.
- Brie si Camembert se consuma alaturi de pere, fructe de padure sau felii de mar.
- Mozarella merge de minune cu piersica, ananas sau fructe de padure.
- Provolone trebuie incercat cu struguri, pepene sau ananas.
- Parmezanul se serveste cu smochine, struguri sau mere.
- Branzeturile de tip Gouda sau Edam pot fi consumate cu mere, pere sau piersici.
- Pecorino Romano se asociaza cu mango sau pepene.
- Branza de capra trebuie incercata alaturi de pere, mere si piersici
Acestea sunt doar cateva recomandari, insa, pentru ca gusturile nu se discuta, fiecare are posibilitatea de a incerca si de a-si gasi combinatia perfecta.