Edith’s Kitchen: Pui in sos de smantana cu branza
Edith’s Kitchen: Pui in sos de smantana cu branza
De data aceasta Edith’s Kitchen ne propune pe blogul ei o noua reteta folosind Grana Padano de la Zanetti. Mai jos gasiti o reteta simpla perfecta pentru zile pline.
Un fel de mancare rapid, pe care il putem pregati atat pentru pranz cat si pentru o cina rapida: pui in sos de smantana cu branza. Poate fi consumat cu garnitura de paste, orez sau langa o simpla salata.Pentru a da o aroma fina sosului am folosit pentru sos branza Grana Padano de la Zanetti.
Ne trebuie:
cca 500 g piept de pui
4-5 linguri ulei
Pentru sos:
3 linguri ulei
3 catei usturoi
1 lingura de faina
cca 150 ml supa pui (sau apa)
200 ml smantana pentru gatit
60-70 g branza Grana Padano rasa
1/2 lingurita usturoi granule
doua maini de baby spanac (optional)
sare, piper
– cantitati pentru cca 3 portii –
Cum se face:
Taiem pieptul de pui in fasii groase cam cat degetul mare, pe lung, il saram, piperam si il prajim in 4-5 linguri de ulei. Cum puiul lasa destul de multa apa, le-am innabusit acoperit cam 10-15 minute, apoi le-am intors si prajit pana cand apa a inceput sa se evapore, si le-am rumenit pe toate partile.
Le scoatem pe o farfurie. Adaugam inca 2-3 linguri de ulei si prajim putin usturoiul pisat (sau tocat marunt). Atentie, doar 10-20 de secunde, dar la foc mic, sa nu se arda. Adaugam o lingura de faina si amestecam cu un tel pana omogenizam compozitia.
Adaugam supa de pui (sau apa), smantana lichida, branza rasa, sare, piper, spanacul (daca punem)
si puiul prajit anterior si lasam sa fiarba acoperit, amestecand din cand in cand, cca 10 minute pana cand se intrepatrund aromele.
Servim cu orez, paste sau cu o simpla salata.Delicios!
Pofta buna!
____________________________
Grana Padano este o branza italiana, realizata din lapte de vaca. Are o consistenta foarte dura si un continut de grasime de aproximativ 32%.
Grana Padano este realizat exclusiv din lapte partial degresat, in timp ce Parmigiano Reggiano este obtinut dintr-un amestec de lapte integral si degresat.
Sursa: editskitchen.ro