Marian Craciun: Salata Caprese, reteta de dieta… si de pofta
Si pentru ca e vara si toata lumea cauta preparate cat mai usoare potrivite pentru acest sezon, Marian Craciun ne propune si el o reteta de Caprese care vine la pachet si cu o poveste.
“Vine vara si nimeni nu isi mai permite acum un meniu alcatuit exclusiv din produse din carne. Pentru a arata in forma pe plaja, dar si pentru a beneficia de oferta bogata de fructe si legume am ales sa incerc o serie de retete care se bazeaza exclusiv pe branzeturi si … bunatatile care le regasim, in aceste zile, pe tarabele din piete.
Zilele trecute, mi-am adus aminte de scurta vizita din Capri, iar in timp ce puneam pe hartie pataniile din insula ma tot gandeam ce o sa aleg la cina. Am renuntat la creveti si, recunosc, am mai avut cateva variante, insa, in cele din urma, am ales salata Caprese, un preparat pe cat de simplu, pe atat de faimos al bucatariei italiene.
Originara din Insula Capri, de la care a imprumutat numele, prima mentiune istorica a salatei caprese apare la inceputul anilor 20, atunci cand acesta a aparut in meniul de cina al Hotelului Capri Quisisana, datorita bucatarului vegetarian Filippo Tommaso Marinetti, fondatorul Futurismului.”
Reteta o regasiti aici.
Pofta buna!
Sursa: thetrends.ro