Mazilique: Paine cu mozzarella, usturoi si ierburi aromatic
Mazilique: Paine cu mozzarella, usturoi si ierburi aromatice
De data aceasta o avem ca invitata pe Mazilique care ne-a surprins cu o reteta simpla. Iata ce poti face cu mozzarella Casa Azzurra:
INGREDIENTE
45 de minute, plus timpul de dospire de 2 ore, 6-8 portii
PENTRU ALUAT
500g faina pentru paine
300ml apa calduta
2 linguri de ulei de masline
1 plic de drojdie uscata
1 lingurita de sare
PENTRU CREMA DE MOZZARELLA
250g bilute de Mozzarella Casa Azzura
150g unt moale
3 linguri de parmezan ras
5 catei de usturoi
jumatate legatura frunze de patrunjel
o mana frunze de busuioc
2 lingurite de oregano uscat
sare
Intr-un bol bol incapator (sau cel de la robotul de bucatarie) mixeaza faina, continutul unui plic de drojdie si sarea. Amesteca apa calduta cu cele doua linguri de ulei si adauga lichidul peste ingredientele uscate.
Combina cu o lingura sau la robot pana cand aluatul s-a inchegat, apoi framanta-l cu mainile timp de 10 minute sau la robot timp de 5 minute. In final, aluatul trebuie sa aiba un aspect moale si elastic.
Transfera-l intr-un bol curat si acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei de masline. Pastreaza-l intr-un loc calduros pana cand isi dubleaza marimea (aproximativ 2 ore).
Incinge cuptorul la 180°C.
Scurge bilutele de mozzarella si pune-le apoi intr-o sita. Stoarce-le bine cu mainile, pentru a inlatura tot zerul.
In vasul unui chopper, blender sau robot de bucatarie, adauga toate ingredientele pentru crema de mozzarella.
Mixeaza bine pana cand capata consistenta unei paste.
Pregateste o tava de chec (eu am folosit cu lungimea de 20cm) si tapeteaz-o cu cu hartie de copt.
Pe o planseta tapetata cu faina, imparte aluatul in doua.
Intinde jumatate din aluat cu un sucitorul sub forma unui patrat mai mare, a carui latime sa fie aproximativ de doua ori mai mare decat cea a formei de copt. Taie aluatul in 8 egale felii si unge-le cu jumatete de pasta de mozzarella si verdeturi. Asaza-le una peste alta, cu partea cremoasa in sus. Urmeaza aceiasi pasi si cu cealalta jumatate de aluat.
Pune feliile de aluat in tava dupa modelul de mai jos.
Da tava la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand painea devine aurie si crocanta.
Poti servi alaturi de unt topit, amestecat patrunjel. Nu te obosi sa o tai in felii – de asta se numeste pull apart bread 😉
Sau asa (oricum, nu-mi imaginez ca modalitatile in care poate fi mancata painea vor da batai de cap nimanui):
Pofta buna!
Sursa: mazilique.ro