Cu un strat de mucegai alb, consistență moale și proveniență din regiunea Seine-et-Marne, brânza Brie de la Paysan Breton este un must have pentru snack-uri grăbite de vară.
Când simți că foamea îți acaparează gândurile, dar ceasul nu arată ora prânzului, este momentul să apelezi la un snack ușor și elegant. Urmărește rețeta, cumpără-ți ingredientele și mâine te vei bucura de ceva atât de bun…
Dacă îți dorești să servești acest mix ca pe un aperitiv al unei cine cu prietenii, poți asocia această brânză fină cu un vin alb, sec sau demisec, Chardonnay.
Zdrobiți nucile decojite în bucăți mici.
Tăiați brânza Brie de la Paysan Breton în jumătate, pe orizontală. Presărați nucile deasupra jumătății de brânză care rămâne pe blat, apoi așezati peste mixul obținut cealaltă jumatate. Înfășurați brânza într-o folie de plastic și lăsați-o la frigider, pentru a-și păstra forma inițială.
Pregătiți andivele prin îndepărtarea frunzelor și a miezului. Separați-le, spălați-le și uscați-le frunzele și tăiați-le în bucăți. Pulverizați ușor suc de lămâie pentru a evita ca acestea să devină maro.
Spălați mărul și tăiați-l în feliuțe fine (bețe subțiri).
Pentru sosul salatei turnați oțet într-un castron, condimentați după gust și adăugați progresiv ulei. Amestecați sosul rezultat cu cicoarea.
Scoateți brânza din frigider și tăiați-o felii. Pe 4 farfurii așezați anghinarele și garnisiți cu mărul tăiat, stropiți cu dressing și așezați alături feliile de brânză Brie de la Paysan Breton umplute cu nuci.
Bucurați-vă de această masă ușoară și elegantă!