Loading...

Calzone umplut cu Ricotta și șuncă

( 4 din 5 )
Loading...
  • februarie 19
  • 4Portii
  • 60 mTimp preparare
  • 25 mTimp gatire
  • 1:25 hTimp total
Printeaza Reteta

Rețeta pe care urmează să o parcurgi este o propunere ușoară și delicioasă de prânz sau cină. Te ducem pe tărâmuri mediteraneene cu aluat făcut în casă și brânză fină Ricotta. Ricotta de la Granarolo este versatilă și ușoară, ideală în bucătărie pentru a pregăti mâncăruri cu paste, plăcinte savuroase, pentru rețete gustoase dulci sau, după cum vei observa în această rețetă, pentru calzone.

Recomandată ca o sursă naturală de calciu, această brânză este un element indispensabil pentru întărirea și menținerea sănătății oaselor în fiecare fază a vieții, cum ar fi creșterea, sarcina, alăptarea și vârsta matură. În plus, nu conține conservanți.

Aveți nevoie de:

  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +
  • Adauga in Lista de cumparaturi +

Metoda de preparare

  • Pasul 1

    Pentru aluat, topește drojdia într-un castron cu apă călduță.

  • Pasul 2

    Pune făina pe blat în formă de cuib și adaugă sarea, uleiul și drojdia topită.

  • Pasul 3

    Începe să frămânți aluatul adăugând treptat apă, până când obții un aluat elastic și moale.

  • Pasul 4

    Pregătește o bilă din aluat, pune-o într-un castron, tai-o într-o cruce, pune o cârpă peste ea și lasă aluatul să crească timp de 30 până la 40 de minute.

  • Pasul 5

    Împarte aluatul în jumătate, formează două discuri subțiri și mai lasă-le la crescut încă 15 minute.

  • Pasul 6

    Pentru umplutură, amestecă crema de ricotta cu parmezanul ras.

  • Pasul 7

    Adăugă arpagic tocat, sare și piper proaspăt măcinat.

  • Pasul 8

    Aranjează ricotta și parmezanul în centrul celor două discuri.

  • Pasul 9

    Așază felii de șuncă peste umplutură.

  • Pasul 10

    Împăturește aluatul asemenea unor colțunași mai mari.

  • Pasul 11

    Conectează marginile aluatului bine, cu ajutorul unei furculițe sau a mâinilor, pentru a nu se desface în cuptor.

  • Pasul 12

    Adaugă ulei cu o pensulă pe toată suprafața aluatului și transferă totul în tava de cuptor acoperită cu hârtie impermeabilă.

  • Pasul 13

    Pune totul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 minute.

Lasa un comentariu

- Lista de cumparaturi
x