Pentru poftă de ceva dulce, un gust surpinzător și delicios, încearcă rețeta noastră de cheesecake cu piure de fructe tropicale și unt de la Paysan Breton. Aromele minunate ale mango-ului și fructului pasiunii vor face din acest cheesecake un adevărat răsfăț al papilelor gustative.
Untul Paysan Breton folosește lapte de înaltă calitate din vestul Franței, inspirat de experiența tradițională transmisă de la o generație la alta. Cu faimosul său ambalaj și aspectul său atrăgător, untul Paysan Breton este extrem de popular printre iubitorii de unt de înaltă calitate.
Taie mangoul decojit în bucăți și pune-l într-o cratiță. Adaugă pulpa de fructul pasiunii, apa și zahărul. Gătește timp de 20 de minute la o temperatură scăzută, amestecând constant.
Amestecă până când ingredientele sunt perfect omogenizate și mai adaugă puțină apă, dacă este necesar. Pune totul într-un recipient din sticlă și pune la răcit în frigider.
Așază biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobește-i. Topește untul și adaugă biscuiții mărunțiți, apoi amestecă cele două elemente.
Pune hârtie de copt într-o tavă cu diametrul de 30 cm. Adaugă în forma pregătită amestecul de biscuiți și apasă ferm pentru a crea o bază uniformă. Pune totul la frigider.
Înmoaie foile de gelatină în apă rece.
Încorporează crema de brânză cu ricotta și smântăna lichidă. Adaugă zahărul, coaja de lămâie și sucul de la două lămâi. Amestecă totul cu ajutorul unui tel.
Scoate gelatina din apa rece, stoarce-o, apoi pune-o într-un bol, cu 2 linguri de apă. Introdu bolul în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.
Adăugă o lingură din crema pentru cheesecake în gelatină, amestecă până se omogenizează compoziția, apoi adăugă restul cremei de cheesecake. Amestecă totul foarte bine împreună.
Adaugă crema rezultată peste baza de biscuiți. Nivelează cheesecake-ul și tine prăjitura în frigider timp de 12 ore.
După ce acest timp a trecut, scoate cheesecake-ul din formă.
Pentru a continua piureul de fructe, hidratează cele două foi de gelatină în apă rece.
Încălzește câteva minute pe foc piureul de mango și fructul pasiunii și adaugă gelatina. Lasă amestecul la răcit și adaugă cu lingura acest sos peste cheesecake. Pune totul la frigider pentru încă o oră, pentru a se închega toppingul.