Desertul verii este ceva bun și ușor, o rețetă extraordinară cu brânză Ricotta. Având o consistenţă uşoară şi cremoasă, Ricotta este un ingredient perfect pentru preparatele cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna şi pizza și vom vedea acum, deserturi.
Folosită la prepararea sosurilor și combinată cu ierburi şi condimente, dar mai ales la prepararea diferitelor deserturi precum plăcinte, tarte, brioşe, creme delicioase pentru prăjituri, Ricotta va fi starul meselor tale cu familia sau prietenii.
Ricotta este o specialitate de brânză produsă în Italia, obţinută prin coagularea zerului din lapte de vacă. Este un produs proaspăt, ideal pentru persoanele care sunt interesate de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Datorită conţinutului scăzut de grăsimi şi conţinutului ridicat de calciu – 100g de Ricotta asigură peste 50% din necesarul zilnic de calciu.
Te invităm să încerci acest preparat și să savurezi fiecare moment la masă, alături de cei dragi. Spor în bucătărie și poftă bună!
Mai întâi topiți untul, apoi zdrobiți biscuiții și amestecați cu unt topit. Așezați amestecul într-o formă de tort. Introduceți la frigider.
Amestecați jumătate din cantitatea de zmeură cu apă într-un blender pentru a face un sos.
Înmuiați pliculețele de gelatină în apă rece pentru a se dizolva. Fierbeți smântâna și adăugați pliculețele de gelatină. Amestecați foarte bine. Adăugați Ricotta în amestecul cu gelatină, zahăr și sos de zmeură.
Scoateți baza cheesecake-ului din frigider. Adăugați deasupra amestecul de Ricotta.
Țineți la răcit timp de 1 oră.
Servirea este simplă: scoateți desertul din formă și decorați-l cu zmeura rămasă.