Temperaturile scăzute vin cu nevoia de mâncare bună, savurată în confortul casei, probabil alături de un om drag ție. Pentru astfel de momente, am pregătit o rețetă gustoasă și foarte simplu de făcut. Cantitatea ingredientelor este calculată pentru 6 porții, așa că poți chema prietenii în vizită sau poți mânca bunătățile și a doua zi.
Ricotta de la Casa Azzurra este o brânză ideală pentru mâncărurile sărate sau dulci, calde sau reci. Textura sa, ușor granulată, este un semn al calității. Are un conținut de grăsimi de doar 12%, ceea ce o face o opțiune sănătoasă. Folosește-ți creativitatea și schimbă umplutura acestei rețete. De exemplu: un amestec de roșii mărunțite fin și mozzarella. Poți face chiar și langoși italienești dulci, cu Nutella sau dulceață, pentru desert.
Încălzește cuptorul la 180 °C.
Toacă bine frunzele de busuioc. Taie șunca de Parma în fâșii subțiri.
Prăjește muguri de pin într-o tigaie la foc foarte mare timp de 5 minute, amestecând tot timpul.
Amestecă toate ingredientele: ricotta, busuiocul, șunca și mugurii de pin. Condimentează după gust – umplutura ta este gata!
Folosește o formă pentru a tăia cercuri cu diametrul de 12 cm din aluatul de pizza.
Umple fiecare cerc cu amestecul de ricotta.
Acoperă marginile rămase fără umplutură cu gălbenuș de ou. Împăturește aluatul ca pe niște papanași și închide marginile complet.
Unge fiecare gustare cu ulei de măsline, ține la cuptor timp de 8 minute la temperatura de 180°C.