Îți propunem o rețetă de lasagna reinterpretată. Păstrăm mozzarella și parmigiano-ul, dar folosim vinete în loc de pastele cunoscute pentru această rețetă. Vine vara și îți aducem propuneri de rețete light, care să se potrivească cu temperaturile de afară.
În această rețetă folosim bile de Mozzarella de la Casa Azzurra, un produs creat pe baza tehnicilor tradiționale, cu lapte 100% italian. Bucură-te de acest produs cu conținut redus de calorii, sare, grăsimi și carbohidrați, dar cu un procentaj de 20% de proteine.
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Taie felii bilele de mozzarella și vinetele.
Pune vinetele într-o tigaie cu ulei de măsline și călește-le timp de 10 minute. Întoarce-le pe cealaltă parte după primele 5 minute.
Într-o tavă înaltă pentru cuptor, așază alternativ felii de vinete, mozzarella, pastă de tomate și Parmigiano Reggiano, adăugând câteva condimente pe fiecare strat (sare, piper, busuioc).
Continuă să pui ingredientele în straturi de două sau trei ori, în funcție de dimensiunea și adâncimea vasului tău.
Încheie straturile cu Parmigiano Reggiano ras.
Ține totul la cuptor timp de 15 minute până când Parmigiano-ul este rumenit.