1. Cerneți faina pe o suprafață de lucru, in mijloc se toarnă uleiul și drojdia dizolvată în 40 g apă călduță.
2. Începeți să lucrați aluatul adăugând treptat aproximativ 50 g apă, până obțineți un aluat elastic și moale.
3. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la dospit pentru aprox 30 min
4. Întindeți aluatul in formă de pizza.
5. Așezați-l în tava de copt acoperită cu hârtie de copt. Lăsați-l pentru încă 15 minute.
6. Pe aluatul dospit se întinde piureul de roșii, sărat și aromatizat cu oregano.
7. Se da la cuptor la 200° pentru 15 minute.
8. Scoateți pizza din cuptor și întindeți rapid mozzarella tăiată felii și măslinele.
9. Puneți pizza din nou în cuptor și lăsați la copt încă 10 minute. Înainte de servire se ornează cu câteva frunze de busuioc proaspăt.