Pentru prospetimea mesei de Paste va recomandam o reteta inedita.
Aluat: intr-un bol adaugati faina, apa, sare dupa gust si uleiul de masline extravirgin. Amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul in 6 bucati astfel: 3 bucati mai mari si 3 bucati mai mici, pe care le acoperiti si le lasati timp de 1 ora.
Umplutura: Spalati spanacul, apoi il opariti. Dupa ce l-ati oparit, il scoateti din apa, il stoarceti bine si il tocati marunt.
Intr-o tigaie caliti ceapa si usturoiul tocate marunt in 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce le-ati calit, adaugati spanacul oparit si tocat marunt. Asezonati cu piper si sare. Mai gatiti si spanacul timp de 5 minute.
Spanacul sotat, impreuna cu ceapa si usturoiul, se toarna intr-un bol in care se adauga ricotta, oul crud, patrunjelul tocat marunt, impreuna cu maghiranul, un varf de cutit de sare si piper. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Pregatiti o tava rotunda pentru cuptor. Intindeti cele 6 bucati de aluat, separat, pana obtineti 6 forme rotunde de aluat. Ungeti fiecare foaie obtinuta cu ulei de masline. Trei foi le puneti in tava, una peste alta, formand astfel 3 straturi de aluat si acoperind peretii tavii.
Turnati peste aluat compozitia obtinuta, pe care o distribuiti uniform.
Dupa acest pas, presati cu lingura in patru locuri. In aceste 4 forme veti pune cele 4 oua fierte.
Acoperiti totul cu cele 3 foi de aluat ramase, pe care le puneti una peste alta, ungandu-le cu ulei de masline.
Aluatul extra de pe margini, il rulati in interior, pe marginea placintei.
Ungeti ultimul strat cu ulei de masline, pe care apoi il si intepati cu furculita.
Preparatul se baga la cuptor, la temperatura de 180° timp de 60 de minute.