Doar trei ingrediente si una dintre cele mai iubite retete ale Romei, Cacio e Pepe dupa numele ei original, care cu siguranta de va surprinde.
Puneti spaghetele la fiert in apa cu sare
Dupa ce pastele au fiert 5 minute, luati 250 ml din apa in care acestea fierb si puneti-o separat intr-un bol mare, pentru a se raci usor
Dupa ce pastele s-au fiert, lasati-le 1 minut sa se scurga
Intre timp, intr-un alt bol intins sau intr-o tigaie, puneti branza Pecorino Romano rasa si cea mai mare parte din piper
Amestecati si adaugati treptat apa de la spaghete pe care ati pus-o la racit, pentru a obtine mai intai o pasta si apoi un sos
Adaugati pastele si amestecati puternic, adugand apa de la paste suficient cat sa faceti un sos consistent care sa acopere toate pastele
Inainte de a servi pastele, incalziti farfuria 2 minute deasupra unei oale, astfel incat in momentul in care puneti pastele in farfurie, sosul nu se va intari
Dupa ce ati pus pastele in farfurie, adaugati putin piper macinat pe deasupra
Preparatul este gata!