Un moment dulce într-o zi rece de toamnă îți poate aduce un zâmbet pe buze. De acord? Rețeta de astăzi are o misiune clară: să îți îndulcească ziua fără foarte mult timp petrecut în bucătărie. Avem o propunere gustoasă de tiramisu, care, surpriză: nu se face nici cu cafea și nici cu pișcoturi. În schimb, conține mascarpone, iar de aici îți poți imagina cât de cremos poate fi acest desert.
Mascarpone-ul este foarte cremos și gustos. Conținutul său ridicat de grăsime (de la 60% până la 85% la anumite sortimente) îl face deosebit de apreciat în realizarea deserturilor – creme pentru torturi și prăjituri, fiind ingredientul principal al bine-cunoscutului tiramisu.
Scoate ouăle din frigider cu 30 de minute înainte să te apuci de rețetă și încălzește puțin lichiorul.
Bate gălbenușurile de ou cu 50 g de zăhar și lichiorul cald până când amestecul se albește și ajunge să aibă o textură spumoasă. Continuă să amesteci până când spuma devine rece.
Bate mascarponeul cu zahărul rămas (50 g) și vanilia.
Adaugă amestecul cu gălbenuș de ou la mixul cu mascarpone, apoi frișca, amestecând ușor de jos în sus.
Taie felii de pandoro sau chec și apoi fă-le rotunde cu ajutorul unei forme, cât să încapă perfect în paharul în care vei pune desertul.
Pune o felie de pandoro sau chec în partea de jos a fiecărui pahar. Toarnă, apoi, puțin din mixul de mascarpone, acoperă cu un al doilea strat de pandoro și încheie cu încă un strat de cremă.
Pune paharele în frigider timp de cel puțin 3 ore.
Înainte de servire, decorează fiecare pahar cu câteva coacăze sau alte fructe roșii. Poți presăra și puțin zahăr. Bucură-te de un desert cremos și delicios!