Adina Necula: TARTA CU BRANZA BRIE SI CIUPERCI CHAMPIGNON
Adina Necula: TARTA CU BRANZA BRIE SI CIUPERCI CHAMPIGNON
Adina Necula ne propune o reteta speciala pentru cina din seara de Anul Nou. Mai jos veti regasi reteta si pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti ca sa gatiti o tarta delicioasa cu branza brie si ciuperci champignon. Se pare ca aceasta tarta ar fi nelipsita de pe masa francezilor, belgienilor sau austriecilor de Anul Nou.
Ingrediente
Pentru aluat:
• 200 gr faina
• 100 gr unt
• Sare
• 2 linguri cu apa rece
Pentru umplutura:
• 1 pachet si jumatate de branza Brie Paysan Breton
• 300 de grame de ciuperci champignon (puteti introduce si ciuperci brune)
• 2 oua
• 3 linguri de smantana
• 3-4 linguri parmezan
• Sare
• Piper
• Busuioc
Modul de preparare al tartei este extrem de simplu, chiar si pentru persoanele care se afla la primul dish de acest tip. Marturisesc ca pana nu demult consideram ca aluatul de tarta este extrem de sensibil, insa aceasta reteta mi-a spulberat toate temerile si mi-a demonstrat ca bucataria inseamna in primul rand incredere, dragoste si curaj.
Prin urmare, aluatul se pregateste in mai putin de 10 minute (pe ceas): intr-un bol se amesteca faina cu putina sare si untul rece, taiat cubulete (untul trebuie sa fie neaparat rece, altminteri nu va absorbi faina). Cu ajutorul degetelor se framanta rapid pana se obtine o compozitie usor sfaramicioasa (similara pesmetului). Apoi se adauga 2 linguri de apa rece si se framanta energic pentru a obtine un aluat omogen si nelipicios (puteti sa mai adaugati o lingura de apa daca este necesar sau puteti completa cu un putina faina, in cazul in care simtiti ca aluatul este inca sticky).
Odata alcatuit aluatul, acesta trebuie intins intr-o tava de tarta cu peretii detasabili, ridicand si pe laterale pentru a forma o margine aspectuoasa. Ciupercile taiate felii se aseaza intr-un strat consistent, iar vasul se pune la frigider pana este gata umplutura.
Umplutura se prepara la fel de simplu si de rapid: intr-un bol se amesteca cele doua oua bine batute cu smantana, apoi se adauga branza Brie Paysan Breton taiata cubulete, sare si piper, busuioc tocat. Compozitia se toarna peste stratul de ciuperci, iar la final se presara 3-4 linguri de parmezan (optional). Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu (150 de grade) timp de aproximativ 50-60 de minute, pana devine aurie.
Intreaga poveste o gasiti pe adinanecula.ro.
Pofta buna!
Sursa: adinanecula.ro